Laden Agenda
Huis van Verhalen
Adres: ingang Roomweg 165c
7523 BM Enschede

Wat is het Huis van Verhalen en waarvoor kun je bij ons terecht?

Geschiedenis

Het Huis van Verhalen en de voorloper daarvan, Pastoraat na Ramp, is ontstaan direct na de vuurwerkramp van 13 mei 2000. Een zeer ingrijpende gebeurtenis voor Enschede en haar bewoners. De ramp trof niet alleen Roombeek, maar de hele stad. Mensen waren ontheemd en ook emotioneel soms de weg kwijt. Pastoraat na Ramp is opgericht om mensen op te vangen en bij te staan in hun emotionele zoektocht. Met name door er gewoon te zijn voor mensen.

De presentietheorie is hiervoor gebruikt. Door een luisterend oor te bieden, een kopje thee of koffie te schenken en er gewoon te zijn. Een veilige haven bieden in tijden van storm.

Missie

Als missie heeft het Huis van Verhalen: het present zijn, er zijn voor mensen. Niet alleen in de wijk Roombeek, niet alleen voor de getroffenen van de vuurwerkramp, maar voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Deze missie geven we handen en voeten door onze verschillende activiteiten:

 • Inloop met koffie en thee
  Handwerkinloop
  Buurtmaaltijd
  Inloop spreekuur met maatschappelijk werker
  Allochtone vrouwen middag
  Rondleidingen door de wijk

Rondleidingen

Benieuwd naar de Verhalen achter de mooie wijk Roombeek? Boek bij ons een rondleiding, dan ontvangen we u graag in ons Huis en laten u graag al het moois zien wat Roombeek heeft te bieden.

Daarnaast organiseren wij de maandelijkse inlooprondleiding door Roombeek. De rondleiding start om 13.30 in de huiskamer, waar – onder het genot van een kop koffie of thee –  de inleiding wordt verzorgd. Daarna neemt onze ambassadeur de bezoekers mee voor een rondwandeling door Roombeek. De kosten zijn € 6,00 p.p. (incl. de koffie/thee). Opgave vooraf is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld.

Voor verdere informatie  kunt u bellen met 053-4316288 of mailen met info@huisvanverhalenenschede.nl

Verhalen

Wil je graag je verhaal eens kwijt of wil je nieuwe mensen ontmoeten? Loop dan een keer bij ons binnen.

Voor meer info check huisvanverhalenenschede.nl/of op facebook huisvanverhalen

Stuur dit bedrijf een bericht